Streda, 3. jún, 2020 | Meniny má KarolínaKrížovkyKrížovky
MY VARÍME

Jednoduchý recept: Tradičná studenina

Ako z mála spraviť jednoduchú a silnú huspeninu.

Huspenina.Huspenina. (Zdroj: Michal Frank)

Toto jedlo má rôzne pomenovania. Huspenina, kočenina, studenina, kočonina...

Čo kraj, to pomaly iný názov, základ je ale stále rovnaký.

Prečítajte si tiež: Domáca nakladaná kapusta Čítajte 

A mimoriadne chutný, zvlášť v jesenných dňoch.

Tu je jednoduchý recept na klasickú výbornú studeninu.

Niektorí do nej pridávajú zeleninu, toto je jednoduchý recept na silnú huspeninu bez nej.

Treba vyskúšať a posúdiť.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tradičná studenina - huspenina

Potrebujeme:

Huspeninový balíček (bravčové nohy, koleno, koža - môžeme si dať spraviť na mieru, niekedy ich dostať už takto pripravené),

Skryť Vypnúť reklamu

2-3 bobkové listy,

celé čierne korenie,

soľ

Tradičná studenina - huspenina

Postup:
Do veľkého hrnca dáme ingrediencie z huspeninového balíčka.

Zalejeme vodou, osolíme, pridáme bobkový list a korenie a privedieme do varu. Potom trpezlivo varíme aj tri, štyri hodinky, ale tak, aby polievka nevrela, len jemne bublala.

Prečítajte si tiež: Pečený králik s hubami a olivami Čítajte 

Vyberieme mäso a oberieme ho od kostí. Mäso poukladáme do misiek a do každej dáme aj prúžok kože.

Vývar zatiaľ scedíme cez sitko a necháme ešte raz zovrieť. Tak ho nalievame do misiek, v ktorých je mäso a necháme vychladnúť. On potom stuhne, dáme do chladničky a podávame studené, s cibuľou (a pokvapkané octom).

Tradičná studenina - huspenina

Tip:

Prečítajte si tiež: Hovädzia polievka - jednoduchá, poctivá a domáca Čítajte 

Toho mäsa na paprčkách či kolene zas tak veľa nie je. A vývar, aj po odparení (čím viac sa odparí, tým je potom lepší) sa možno zvýši.

Skryť Vypnúť reklamu

Tak sa dá spraviť jedna „špeciálna“ miska čisto z nakrájaných koží.

Mäso to nie je, ale chutí to tiež dobre.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Našli sme budúcnosť hliníka. Je v Spišských Vlachoch
  2. Môžu nohavičky pomôcť ženám ostať sebavedomými?
  3. Predáva top mäso, varuje pred reťazcami, kvalitu hľadá na farme
  4. Viac než polovica Slovákov sa chystá dovolenkovať za hranicami
  5. Aj použitý kuchynský olej môžete separovať
  6. Magazín denníka SME: Tipy na výlety v Rakúsku
  7. Dopravcovia v čase koronavírusu. Dezinfikovali aj svoje bytovky
  8. Zabezpečujeme certifikované MBA programy
  9. Ako efektívne ušetriť na platbách za energie?
  10. Len teraz získate k predplatnému týždenníka MY kávovar zadarmo
  1. Členovia ASINS vrátili za rok 2019 do ekonomiky 113 mil. Eur
  2. Ako aktualizovať autonavigáciu Mio?
  3. Predáva top mäso, varuje pred reťazcami, kvalitu hľadá na farme
  4. Ružinovská poliklinika otvorila unikátne oddelenie
  5. Päť užitočných rád, ako si vybrať správnu klimatizáciu
  6. Našli sme budúcnosť hliníka. Je v Spišských Vlachoch
  7. Unikátna novinka už aj v Prievidzi
  8. Čo robiť, keď majú deti strach? Vyskúšajte tieto tipy
  9. Sloboda v stavebníctve
  10. Viac než polovica Slovákov sa chystá dovolenkovať za hranicami
  1. Môžu nohavičky pomôcť ženám ostať sebavedomými? 33 549
  2. Magazín denníka SME: Tipy na výlety v Rakúsku 15 824
  3. Viac než polovica Slovákov sa chystá dovolenkovať za hranicami 11 240
  4. Dopravcovia v čase koronavírusu. Dezinfikovali aj svoje bytovky 10 896
  5. Len teraz získate k predplatnému týždenníka MY kávovar zadarmo 9 732
  6. Predáva top mäso, varuje pred reťazcami, kvalitu hľadá na farme 9 328
  7. Pandémia odhalila, ako fungujú vysielače v krajine 9 221
  8. Tieto veci robí banka, aby bola v bankomatoch hotovosť 9 149
  9. Ako vytriediť Mekáč doma? 8 787
  10. Ako správne dezinfikovať byt, bytový dom, auto či firmu 8 736
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: MY varíme - recepty z východu

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Hlavné správy z MY Šariš

DISKUSIA NAŽIVO: Ako pomáhame ľuďom so závislosťami, pracovná terapia

Diskusiu Pod rúškom informácií vysielame v utorok 2. júna 2020 o 17.00.

DISKUSIA NAŽIVO: Deti - naša budúcnosť

Diskusiu Pod rúškom informácií vysielame v pondelok 1. júna 2020 o 17.00.

DISKUSIA: Špeciálne vzdelávanie detí - ako prebieha a pre koho je určené? (video)

Prinášame vám záznam z diskusie Pod rúškom informácií, kde sme debatovali o špeciálnom vzdelávaní detí.

Mamkina bábovka či zemiakové fašírky. Tak varíme dnes

Korona nás naučila siahnuť aj po receptoch z rodinnej špajze. Sú lacné, rýchlo ich pripravíte a chutia celej rodiny. Poďte sa inšpirovať.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Už ste čítali?