Streda, 3. jún, 2020 | Meniny má KarolínaKrížovkyKrížovky

Pečený králik s hubami a olivami

Králičie mäso sa pomaly vytráca z nášho jedálnička, čo je škoda.

Králik s olivami a šampiňónmi.Králik s olivami a šampiňónmi. (Zdroj: Michal Frank)

Kedysi sa králiky hojne vyskytovali na každej dedine a pravidelne patrili na kuchynský stôl.

Prečítajte si tiež: Domáca nakladaná kapusta Čítajte 

Dnes je ich menej.

Králičie mäso sa pomaly vytráca z nášho jedálnička, čo je škoda.

Králik je mimoriadne chutný a jednoduchý na spracovanie.

Dá sa upraviť na rôzne spôsoby, teraz ponúkame jeden menej tradičný.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pečený králik s hubami a olivami

Potrebujeme: Predné a zadné nohy z králika, 100 g olív, 150 g šampiňónov, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 1 bujón, voda, olej, soľ, čierne kornie, estragón, 200 ml sladkej smotany.

Skryť Vypnúť reklamu

Pečený králik

Postup: Z vypitvaného králika odrežeme nohy (chrbát a vnútornosti necháme na ďalšie spracovanie).

Potrieme marinádou z oleja, cesnaku, soli, čierneho korenia a estragónu a necháme 20 minút pôsobiť.

Zatiaľ si môžeme pripraviť vývar (pokojne z bujónovej kocky) na podlievanie.

Prečítajte si tiež: Hovädzia polievka - jednoduchá, poctivá a domáca Čítajte 

Na pekáč dáme olej a na kolieska nakrájanú cibuľu, na to položíme králika a dáme piecť do rozohriatej rúry.

Krátko opečieme z oboch strán, podlejeme vývarom a pridáme olivy a nakrájané šampiňóny.

Pečieme hodinu a pol, čas od času mäso polejeme výpekom.

Pred dokončením pridáme na dochutenie sladkú smotanu.

Podávame s opečenými zemiakmi.

Prečítajte si tiež: Pripravte si delikátny stejk z lososa Čítajte 

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Môžu nohavičky pomôcť ženám ostať sebavedomými?
  2. Našli sme budúcnosť hliníka. Je v Spišských Vlachoch
  3. Predáva top mäso, varuje pred reťazcami, kvalitu hľadá na farme
  4. Viac než polovica Slovákov sa chystá dovolenkovať za hranicami
  5. Aj použitý kuchynský olej môžete separovať
  6. Magazín denníka SME: Tipy na výlety v Rakúsku
  7. Dopravcovia v čase koronavírusu. Dezinfikovali aj svoje bytovky
  8. Zabezpečujeme certifikované MBA programy
  9. Ako efektívne ušetriť na platbách za energie?
  10. Podvodníci na internete útočia počas koronakrízy agresívnejšie
  1. Členovia ASINS vrátili za rok 2019 do ekonomiky 113 mil. Eur
  2. Ako aktualizovať autonavigáciu Mio?
  3. Predáva top mäso, varuje pred reťazcami, kvalitu hľadá na farme
  4. Ružinovská poliklinika otvorila unikátne oddelenie
  5. Päť užitočných rád, ako si vybrať správnu klimatizáciu
  6. Našli sme budúcnosť hliníka. Je v Spišských Vlachoch
  7. Unikátna novinka už aj v Prievidzi
  8. Čo robiť, keď majú deti strach? Vyskúšajte tieto tipy
  9. Sloboda v stavebníctve
  10. Viac než polovica Slovákov sa chystá dovolenkovať za hranicami
  1. Môžu nohavičky pomôcť ženám ostať sebavedomými? 33 478
  2. Magazín denníka SME: Tipy na výlety v Rakúsku 15 601
  3. Viac než polovica Slovákov sa chystá dovolenkovať za hranicami 11 320
  4. Dopravcovia v čase koronavírusu. Dezinfikovali aj svoje bytovky 10 898
  5. Len teraz získate k predplatnému týždenníka MY kávovar zadarmo 9 743
  6. Predáva top mäso, varuje pred reťazcami, kvalitu hľadá na farme 9 649
  7. Pandémia odhalila, ako fungujú vysielače v krajine 9 228
  8. Tieto veci robí banka, aby bola v bankomatoch hotovosť 9 153
  9. Ako vytriediť Mekáč doma? 8 795
  10. Ako správne dezinfikovať byt, bytový dom, auto či firmu 8 746
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
recepty, Potraviny, Jedlo, MY varíme - recepty z východu

Hlavné správy z MY Šariš

DISKUSIA NAŽIVO: Ako pomáhame ľuďom so závislosťami, pracovná terapia

Diskusiu Pod rúškom informácií vysielame v utorok 2. júna 2020 o 17.00.

DISKUSIA NAŽIVO: Deti - naša budúcnosť

Diskusiu Pod rúškom informácií vysielame v pondelok 1. júna 2020 o 17.00.

DISKUSIA: Špeciálne vzdelávanie detí - ako prebieha a pre koho je určené? (video)

Prinášame vám záznam z diskusie Pod rúškom informácií, kde sme debatovali o špeciálnom vzdelávaní detí.

Mamkina bábovka či zemiakové fašírky. Tak varíme dnes

Korona nás naučila siahnuť aj po receptoch z rodinnej špajze. Sú lacné, rýchlo ich pripravíte a chutia celej rodiny. Poďte sa inšpirovať.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Polícia upozorňuje na výskyt diviakov v Pezinku, jeden napadol dievča

Polícia zaznamenala viacero podnetov od občanov.

Víťazka Super Star zaujala veľmi už na regionálnej súťaži Juraja Čurného

Víťazka Super Star 2020 zaujala už na regionálnej súťaži v Považskej Bystrici pred tromi rokmi. Nehranou bezprostrednosťou, vtipom a silným hlasom.

Už ste čítali?