Štvrtok, 23. január, 2020 | Meniny má Miloš
MY VARÍME

Pripravte si delikátny stejk z lososa

Jednoduchý recept na gurmánsku špecialitu.

Stejk z lososa.Stejk z lososa.(Zdroj: ef)

Stejk z lososa marinovaný v olivovom oleji s tymiánom, na čerstvej rukole, s mini mozzarellou a červenou karamelizovanou cibuľkou, kúskami paradajky a limetkou.

Prečítajte si tiež: Hovädzia polievka - jednoduchá, poctivá a domáca Čítajte 

To je skutočná pochúťka.

Vhodná pre každého.

Zdravá a pritom chutná.

Jednoduchá príprava a výborná chuť tejto nie úplne typickej špeciality, ktorú zvládne pripraviť aj začiatočník.

Článok pokračuje pod video reklamou

Steak z lososa

Potrebujeme:

Stejk z lososa, rukolu, červenú cibuľu, mini mozzarellky, 1 menšiu paradajku, limetku, olivový olej, tymián, 2 čl cukru, štvrťku masla, trošku soli a čierneho korenia.

Postup:

Najprv si urobíme marinádu, na ktorú použijeme olivový olej, tymián, trošku soli a čierneho korenia a šťavu z polovice limetky.

Prečítajte si tiež: Jednoduchý špaldový chlieb Čítajte 

Všetko zmiešame a do marinády položíme lososa. Nádobu, v ktorej sa losos marinuje dáme na 3 hodinky odležať do chladničky.

Na panvici si roztopíme maslo a lososa sprudka opečieme z oboch strán. Pečieme ho približne 3 minútky z každej strany.

Na druhú panvicu pridáme 2 čajové lyžičky cukru, ktoré sme si predtým zmiešali s troškou vody, to aby sa nám na panvici cukor nepripálil.

K tomu pridáme aj jednu polievkovú lyžicu výpeku z ryby a červenú cibuľku. Túto cibuľku spolu s výpekom a troškou cukrovej vody neustále miešame, kým sa nám voda vyparí a cibuľka sa skaramelizuje.

Na tanier si dáme rukolu, na ktorú položíme lososa. Pridáme mini mozzarellky a karamelizovanú cibuľku.

Ozdobíme to kúskami paradajky, plátkom limetky a kolieskami červenej cibuľky.

Všetko to nakoniec pokvapkáme limetkou a olivovým olejom.

Prečítajte si tiež: Recepty z regiónu: Chmeľovská fazuľovica Čítajte 

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Stredné školy: Kam a kedy poslať prihlášku?
  2. Fixný výnos teraz až do 8 % ročne
  3. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  4. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  5. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  6. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých
  7. Viete, prečo sú dôležité ekologické predajne?
  8. Prichádza nová doba: firmy, ktoré riešia spoločenské problémy
  9. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je?
  10. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár
  1. Úrazy v zimnom období sú častou príčinou práceneschopnosti
  2. Kaufland daroval Centru voľného času v Skalici 4 016 €
  3. OMV otvára novú čerpaciu stanicu v Liptovskom Mikuláši
  4. Stredné školy: Kam a kedy poslať prihlášku?
  5. Rádio Košice počúva každý tretí Košičan
  6. Fixný výnos teraz až do 8 % ročne
  7. Šperk, ktorý sa neodkladá do šperkovnice
  8. Hlavným partnerom súťaže Podnikateľka Slovenska sa stala BILLA
  9. Kúpeľný park Kováčová spustil predaj nových pozemkov
  10. Kúpeľný park Kováčová spustil predaj nových pozemkov
  1. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 20 987
  2. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých 12 472
  3. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy 10 756
  4. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je? 10 675
  5. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár 9 937
  6. Obraz, ktorý chceli komunisti do každého bytu, ide na kreditky 7 754
  7. Tipy od sprievodkyne: Magický Marakéš vás očarí svojimi vôňami 7 693
  8. Miesta na Slovensku, o ktorých ste možno nevedeli 7 291
  9. Keď okolo neho kráčali, vždy spal. Čo prežívajú zachránení 7 222
  10. Vydávajú tých, ktorých sa iní báli. Vydavateľstvo Absynt 7 207

Téma: MY varíme - recepty z východu


Hlavné správy z MY Šariš

Jozef Vajda: Film Sviňa by mali vidieť všetci, ktorí plánujú ísť voliť

Už 6. februára sa do kín dostane nový slovenský film Sviňa. Vznikol na základe rovnomenného knižného bestselleru Arpáda Soltésza. Réžiu, produkciu a scenár zastrešili Mariana Čengel Solčanská a Rudolf Biermann.

Umelci sa delili so svojím talentom, podali ruku obetiam vybuchnutej bytovky

Benefičný koncert podporili tri desiatky interpretov, pomáhala stovka ďalších ľudí.

Veronika Rabada, jedna zo speváčok megakoncertu.

Prešovčanky si z Trnavy odviezli bod

To čo predvádzali trnavskí diváci v hľadisku bolo na zamyslenie

Prešovčanky získali v Trnave jeden bod.

V Rožkovanoch je to vždy vypäté, vraví rozhodca Markovič

Michal Markovič sa stal najlepším rozhodcom ObFZ Prešov za rok 2019.

Rozhodca Michal Markovič.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Zastavila čas v čadčianskej stanici: Bála som sa, že niekto zavolá políciu za obnažovanie

Autorka pozoruhodných fotografií hovorí, že zachytávať chce krásu i nekrásu a umením potrebuje existovať.

SAD Zvolen ruší pre spor s krajom všetky prímestské spoje

Výnimkou budú len linky, ktoré SAD Zvolen prevádzkuje na základe osobitných zmlúv.

FOTO: Pri tragickej nehode zahynul mladý vodič

Pri Brunovciach sa na rovnom úseku cesty zrazil kamión so Škodou Octavia. Následky boli tragické.

SPRÁVU SME AKTUALIZOVALI o reakciu Jána Luntera

Spor pocítia cestujúci: Končíme na prímestských linkách v kraji, odkazuje SAD Zvolen

SAD Zvolen nebude od soboty premávať na prímestských linkách v Banskobystrickom samosprávnom kraji.

Vybrali SME

Už ste čítali?