Streda, 3. jún, 2020 | Meniny má KarolínaKrížovkyKrížovky
MY VARÍME

Pripravte si delikátny stejk z lososa

Jednoduchý recept na gurmánsku špecialitu.

Stejk z lososa.Stejk z lososa. (Zdroj: ef)

Stejk z lososa marinovaný v olivovom oleji s tymiánom, na čerstvej rukole, s mini mozzarellou a červenou karamelizovanou cibuľkou, kúskami paradajky a limetkou.

Prečítajte si tiež: Hovädzia polievka - jednoduchá, poctivá a domáca Čítajte 

To je skutočná pochúťka.

Vhodná pre každého.

Zdravá a pritom chutná.

Jednoduchá príprava a výborná chuť tejto nie úplne typickej špeciality, ktorú zvládne pripraviť aj začiatočník.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Steak z lososa

Potrebujeme:

Stejk z lososa, rukolu, červenú cibuľu, mini mozzarellky, 1 menšiu paradajku, limetku, olivový olej, tymián, 2 čl cukru, štvrťku masla, trošku soli a čierneho korenia.

Skryť Vypnúť reklamu

Postup:

Najprv si urobíme marinádu, na ktorú použijeme olivový olej, tymián, trošku soli a čierneho korenia a šťavu z polovice limetky.

Prečítajte si tiež: Jednoduchý špaldový chlieb Čítajte 

Všetko zmiešame a do marinády položíme lososa. Nádobu, v ktorej sa losos marinuje dáme na 3 hodinky odležať do chladničky.

Na panvici si roztopíme maslo a lososa sprudka opečieme z oboch strán. Pečieme ho približne 3 minútky z každej strany.

Na druhú panvicu pridáme 2 čajové lyžičky cukru, ktoré sme si predtým zmiešali s troškou vody, to aby sa nám na panvici cukor nepripálil.

K tomu pridáme aj jednu polievkovú lyžicu výpeku z ryby a červenú cibuľku. Túto cibuľku spolu s výpekom a troškou cukrovej vody neustále miešame, kým sa nám voda vyparí a cibuľka sa skaramelizuje.

Na tanier si dáme rukolu, na ktorú položíme lososa. Pridáme mini mozzarellky a karamelizovanú cibuľku.

Skryť Vypnúť reklamu

Ozdobíme to kúskami paradajky, plátkom limetky a kolieskami červenej cibuľky.

Všetko to nakoniec pokvapkáme limetkou a olivovým olejom.

Prečítajte si tiež: Recepty z regiónu: Chmeľovská fazuľovica Čítajte 

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Našli sme budúcnosť hliníka. Je v Spišských Vlachoch
  2. Môžu nohavičky pomôcť ženám ostať sebavedomými?
  3. Predáva top mäso, varuje pred reťazcami, kvalitu hľadá na farme
  4. Viac než polovica Slovákov sa chystá dovolenkovať za hranicami
  5. Aj použitý kuchynský olej môžete separovať
  6. Magazín denníka SME: Tipy na výlety v Rakúsku
  7. Dopravcovia v čase koronavírusu. Dezinfikovali aj svoje bytovky
  8. Zabezpečujeme certifikované MBA programy
  9. Ako efektívne ušetriť na platbách za energie?
  10. Podvodníci na internete útočia počas koronakrízy agresívnejšie
  1. Členovia ASINS vrátili za rok 2019 do ekonomiky 113 mil. Eur
  2. Ako aktualizovať autonavigáciu Mio?
  3. Predáva top mäso, varuje pred reťazcami, kvalitu hľadá na farme
  4. Ružinovská poliklinika otvorila unikátne oddelenie
  5. Päť užitočných rád, ako si vybrať správnu klimatizáciu
  6. Našli sme budúcnosť hliníka. Je v Spišských Vlachoch
  7. Unikátna novinka už aj v Prievidzi
  8. Čo robiť, keď majú deti strach? Vyskúšajte tieto tipy
  9. Sloboda v stavebníctve
  10. Viac než polovica Slovákov sa chystá dovolenkovať za hranicami
  1. Môžu nohavičky pomôcť ženám ostať sebavedomými? 33 549
  2. Magazín denníka SME: Tipy na výlety v Rakúsku 15 824
  3. Viac než polovica Slovákov sa chystá dovolenkovať za hranicami 11 240
  4. Dopravcovia v čase koronavírusu. Dezinfikovali aj svoje bytovky 10 896
  5. Len teraz získate k predplatnému týždenníka MY kávovar zadarmo 9 732
  6. Predáva top mäso, varuje pred reťazcami, kvalitu hľadá na farme 9 328
  7. Pandémia odhalila, ako fungujú vysielače v krajine 9 221
  8. Tieto veci robí banka, aby bola v bankomatoch hotovosť 9 149
  9. Ako vytriediť Mekáč doma? 8 787
  10. Ako správne dezinfikovať byt, bytový dom, auto či firmu 8 736
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: MY varíme - recepty z východu

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Hlavné správy z MY Šariš

DISKUSIA NAŽIVO: Ako pomáhame ľuďom so závislosťami, pracovná terapia

Diskusiu Pod rúškom informácií vysielame v utorok 2. júna 2020 o 17.00.

DISKUSIA NAŽIVO: Deti - naša budúcnosť

Diskusiu Pod rúškom informácií vysielame v pondelok 1. júna 2020 o 17.00.

DISKUSIA: Špeciálne vzdelávanie detí - ako prebieha a pre koho je určené? (video)

Prinášame vám záznam z diskusie Pod rúškom informácií, kde sme debatovali o špeciálnom vzdelávaní detí.

Mamkina bábovka či zemiakové fašírky. Tak varíme dnes

Korona nás naučila siahnuť aj po receptoch z rodinnej špajze. Sú lacné, rýchlo ich pripravíte a chutia celej rodiny. Poďte sa inšpirovať.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Už ste čítali?